Skip to main contentSkip to footer
Ask the Constitution

Can a Governor serve more than two terms?

No

No. Nobody may hold office as county governor, or as deputy governor, for more than two terms.

Article 180 says the governor is directly elected by the county's registered voters at the general election, and that no person may hold office as governor for more than two terms, or as deputy governor for more than two terms.

β€œA person shall not hold officeβ€” (a) as a county governor for more than two terms; or (b) as a deputy county governor for more than two terms.”

Article 180: Election of county governor and deputy county governor

Summaries and answers are a plain-English guide written by Iam254, not legal advice. The official text is what counts. Official text: Constitution of Kenya, 2010, Kenya Law (National Council for Law Reporting), legislation as at 3 September 2010. It has not been amended since.